Krémesítéshez jelentése az övé olyan kezelés, amely finoman kristályos, pépes állagú mézet eredményez következetesség. Ennek a mézkezelésnek az az előnye, hogy már nem változtatja meg az állapotát állagú, így már ebben a pépes állagban marad. Ennek köszönhetően édesem azonnal fogyasztani bármikor, mert már folyékony formában marad.
A mézes legeltetés is megtörténik mechanikusan, pillangópaddal, amely a mézet a kívánt méretre darálja kristályok, ami a nagyüzemi gyártásra alkalmasabb eljárás. A második lehetőség vezérelt mézkristályosítás, amelyet a legtöbb kisebb méhész alkalmaz. Alapvetően igen igyekszünk gyorsan kikristályosodni a mézet, speciális eszközökkel nagyszámú kis kristályokká kristályosodik. A ragasztott méz előállításához egy egyszerű készülékre és egy profi tűzhelyre van szükségünk a méz megfelelő hőmérsékletének fenntartása.