Vissza: Mézfeldolgozás

Refraktométer Catania ATC - cukormérő - D PLUS

19 391 Ft
bez DPH: 15 268 Ft

Elérhetőség: raktáron
Cikkszám: M51032
A Catania plus - D refraktométer alkalmas a méz víztartalmának meghatározására. A cukortartalmat méri. A méznek tisztának és folyékonynak kell lennie a méréshez.

Catania plus - D refraktométer méz víztartalmának meghatározására szolgál, cukormérő...

A refraktométer a méz víztartalmának meghatározására alkalmas. A cukortartalmat méri. A mérendő méznek tisztának és folyékonynak kell lennie. A refraktométer egy optikai eszköz, amely a fénytörés elvén működik. Úgy tervezték, hogy gyorsan meghatározza a vizes oldatok koncentrációját. Így könnyen megtudhatja a méz víztartalmát. A készülék automatikus hőmérséklet-kompenzációval van felszerelve, így enyhe hőmérsékletváltozás esetén nincs szükség a refraktométer beállítására.

°Bx-BRIX - % Mas Sasch - cukormérő - ez a skála lehetővé teszi a víz cukorkoncentrációjának tömegszázalékos leolvasását. A cukrot és a vizet százalékban méri. Brix/ATC skálatartomány 58-92%. Vízskála 12 - 26% (1 osztás = 0,5°). A mérési pontosság 0,1%
Refraktométer - méz víztartalmának mérésére, cukormérő-1.

Első pillantásra az optikai refraktométerek ugyanúgy néznek ki, de különbségeik csak az optikai részben rejlenek. Minden típusnak megvan a saját speciális beépített skálája, amelyen közvetlenül leolvasható a mennyiség, vagy egy fizikai mértékegységekkel rendelkező skálából kell származtatnia. A mérés egyszerű. Cseppentsünk néhány csepp folyadékot egy ferde üvegprizmára, zárjuk le az áttetsző fedelet, hogy a folyadék szétterüljön a prizmán. Ezután a prizmát a fény felé irányítja, és belenéz az okulárba. A refraktométert az élelmiszergyártók, de a méhészek is használják. A végső szakaszban meghatározzák a méz minőségét.

Refraktométer

A refraktométer használati utasítása:
Mind a refraktométer, mind a mérendő méz hőmérséklete körülbelül 20°C legyen. A készülék használatakor a készüléket vízszintes helyzetben kell tartani. Felemeli az átlátszó fedelet, és az üvegprizmára helyezi a mézet úgy, hogy teljesen belepje a méz. A mintavétel előtt ne felejtse el a vödört mézzel keverni. Így az érték nem lesz rossz. A méz felhordásakor ne használjon éles tárgyakat, amelyek károsíthatják vagy megkarcolhatják a prizmát. Ezután zárja le a fedelet, és mérje meg az értéket.

Értékmérés:
Tartsa a refraktométert vízszintesen a fénnyel szemben (lámpa vagy lámpa), és forgassa el a gombot, hogy lássa a skálát. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen megmérje azokat az értékeket, ahol a vonal keresztezi a látómező sötét és világos részei közötti skálát. Ezután tisztítsa meg a prizmát, tisztítsa meg a prizma fedelét langyos vízzel. A mézmaradványok károsíthatják a készüléket.

Ne feledje, hogy a refraktométer egy optikai műszer, és óvatosnak kell lennie vele. Kerülje a hirtelen változásokat, a tárolóhelyi páratartalmat, az agresszív környezetet, ahol a készüléket tárolja. Kerülje a leesést, mert ez károsíthatja a refraktométert. Mértékegységek: középskála: Brix %, jobb skála: víz %. A refraktométer már kalibrálva van. Nem szükséges azonnal kalibrálni, csak bizonyos használati idő után. A kalibráló folyadék nálunk megvásárolható. A kalibráló folyadék nem része a csomagnak.

Termék a német méhészeti kellékszállítótól, HEINDRICH HOLTERMANN.
Ennek a kialakításnak a fő különbsége a plusz név között a valamivel jobb műszaki kialakítás és a jobb minőségű ház.

Vélemények

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Kérjük, jelentkezzen be a vélemény hozzáadásához. Belépés

Utoljára látott termékek

Refraktométer Catania ATC - cukormérő - D PLUSRefraktométer Catania ATC - cukormérő - D PLUS
19 391 Ft

Elérhetőség: raktáron